-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:17593 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

چگونه نماز عصر را گاهي در اوايل ظهر - پس از اداي نماز ظهر - به جا مي آوريم ,در صورتي كه هـنوز عصر نشده است و همچنين چگونه نماز ظهر را گاهي در آخر وقت مي خوانيم در حالي كه ظهر سپري شده است ؟
اصـلا بـايـد تـوجـه داشـت كه هر كدام از نمازهاي ظهر و عصر و همچنين مغرب و عشا يك وقت مـخـتـص و يك وقت مشترك دارد , منظور از وقت مختص اين است كه جز نمازي كه وقت به آن اختصاص دارد نمي توان در آن وقت به جا آورد . مـثـلا مـقـدار چـهار ركعت از اول ظهر , مخصوص نماز ظهر و به اندازه چهار ركعت از آخرروز , مخصوص نماز عصر است و آنچه در ميان دو وقت قرار گرفته است , وقت مشترك ميان ظهر و عـصر مي باشد و نيز بايد توجه داشت كه هر كدام از اين دونماز وقت فضيلتي دارند كه اگر آنها را در آن وقت انجام دهيم , فضيلت و ثواب بيشتري خواهد داشت . مثلا وقت فضيلت نماز ظهر , از آغاز ظهر تا وقتي است كه سايه شاخص به مقدار خودآن شود , در اين صورت وقت فضيلت ظهر به آخر رسيده و وقت عصر وارد مي گردد . بـنـابـر ايـن , نـامگذاري اين دو نماز به نامهاي ظهر و عصر از نظر وقت فضيلت اين دو نماز مي باشد , نه از جهت وقت مشترك كه در آن وقت هم اداء است . كسي كه در اوايل ظهر نماز عصر را مي خواند , نماز خود را در وقت خودش مي خواند واين كه نيت مي كند نماز عصر مي خوانم , يعني نمازي را مي خوانم كه از نظر وقت فضيلت , وقت آن عصر است ; و در هر حال , بهتر اين است كه آن را بتاخير اندازد ودر وقت فضيلت - وقت عصر - به جا آورد . هـمـچنين كسي كه نماز ظهر را در اواخر روزبه جا مي آورد , نماز را در وقت مشترك مي خواند و ايـن كه نيت نماز ظهر مي كند ,به خاطر اين است كه وقت فضيلت آن ظهر است و همچنين است نماز مغرب و عشاء از نظروقت مختص و مشترك و فضيلت .

پاسخ به پرسشهاي مذهبي
مكارم شيرازي - ناصر و جعفر سبحاني

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.